Skip to main content

Ελλάδα-Τουρκία: Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις νέες διερευνητικές στην Αθήνα

Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών με την Τουρκία θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικων.

Νωρίτερα και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφερθει στις πιθανές ημερομηνίες προκρίνοντας κάποια από αυτά το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο ήταν, οι συναντησεις των δύο πλευρών να πραγματοποιηθούν στις 3 -5 Μαρτίου, επίσης στην Αθήνα.

Έκτοτε,η Άγκυρα έπαιζε « καθυστερήσεις» , ενώ παράλληλα προκαλούσε με εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις.

Η  τελευταία επίθεση, υπενθυμίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Deutche Welle, ήταν από τον Ομέρ Τσελίκ που είπε ότι η Άγκυρα σημείωσε την επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παράγει επιθετικότητα κατά της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία θα απαντήσει στο πεδίο και την διπλωματία.

Σε έντονο απειλητικό υφος πρόσθεσε ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να βλέπουν με ασφάλεια το μέλλον εκτός μιας δίκαιης συμφωνίας με την Τουρκία.

Ο Τσελίκ πήρε την σκυτάλη από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας που είχε χαρακτηρίσει παράνομη την έλευση ελληνικής πυραυλάκατου στο Καστελλόριζο εκφράζοντας την ενόχληση της Άγκυρας. Μάλιστα η ίδια είπε πως η Τουρκία περιμένει απάντηση από την Ελλάδα για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών για τα ΜΟΕ που θα πρέπει να γίνει στην Άγκυρα.

Εξάλλου,ο Ερντογάν στις επικοινωνίες που είχε με Μέρκελ και Μακρόν κατηγόρησε την Ελλάδα και για το προσφυγικό.