Ημέρα μνήμης και τιμής για τους Πόντιους που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους με τον περήφανο χορό των Ποντίων, υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα, να προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση.
Πλήθος πολιτών, μέλη ποντιακών συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, τιμώντας τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και η στιγμή της επίσημης αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου Εύζωνες εμφανίστηκαν με παραδοσιακή φορεσιά Πόντιου Αντάρτη, τιμώντας συμβολικά τη μνήμη των θυμάτων.

Η πίο συγκινητική αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς για τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων!
«Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»!🕯️🙏🇬🇷 pic.twitter.com/ZewQLZrhPA— @nikolaosderes (@nikolaosderes) May 19, 2025



Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












