Skip to main content

Ιωάννινα: Ζητούσε χρήματα δήθεν για έρανο προς ανέγερση κελιών μοναχών

ΕΛ.ΑΣ.

Προηγήθηκε καταγγελία από τη μητρόπολη για τη δράση του

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δικογραφία για απόπειρα απάτης, αντιποίηση και παραβάσεις των νομοθεσιών περί όπλων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών και λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σχηματίστηκε στα Ιωάννινα σε βάρος άνδρα, που συνελήφθη τη Δευτέρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων.

Προηγήθηκε καταγγελία από την ιερά μητρόπολη Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστος, εν αγνοία της και χωρίς προηγούμενη έγκρισή της, είτε φορώντας ράσα, είτε με πολιτική περιβολή, ζητά από πιστούς χρήματα, στο πλαίσιο διενεργούμενου εράνου, προς ανέγερση κελιών μοναχών.

Οι αστυνομικοί, αφού κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του, τον εντόπισαν χθες το μεσημέρι. Στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ημιαυτόματο αεροβόλο πιστόλι και συναφή είδη (δύο γεμιστήρες, πλαστικά σφαιρίδια, φιάλη προωθητικού αερίου)
  • δύο ζεύγη μεταλλικών χειροπέδων
  • σουγιάς μήκους 21 εκατοστών
  • μεταλλικό σήμα, επί του οποίου αναγράφονται «Άμεση Δράση, Police 100, Ελληνική Αστυνομία»
  • δύο φορητοί ασύρματοι
  • μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
  • φορητή συσκευή φωτεινών σημάτων (φάρος)
  • δύο σφραγίδες με στοιχεία αστυνομικού και ιερομονάχου, αντίστοιχα
  • είδη περιβολής καλόγερου (καλπάκι, κουκούλια, καλιμάφκι κ.ά.) και
  • ιερό ευαγγέλιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.