Η ιστορία του Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη, του διαπρεπούς αρχαιολόγου ποντιακής καταγωγής, αρχίζει το 1929 στην Τασκένδη, μέσα σε ένα περιβάλλον που ακόμη κουβαλούσε τις βαθιές πληγές των βίαιων μετακινήσεων πληθυσμών από τον Εύξεινο Πόντο.
Οι γονείς του Ιωάννης και Αθηνά Σαρηγιαννίδη, είχαν μεταφερθεί από τη Γιάλτα στο Ουζμπεκιστάν, ακολουθώντας τη μοίρα χιλιάδων Ποντίων που βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Σε αυτό το σκηνικό προσφυγιάς, αλλά και επιμονής για επιβίωση και μόρφωση, μεγαλώνει ο Βίκτωρ, έχοντας από νωρίς την αίσθηση ότι η ταυτότητά του, βαθιά ριζωμένη στον ελληνισμό του Πόντου, θα επηρέαζε καθοριστικά τη διαδρομή του.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












