Skip to main content

Μωμόγεροι, γέλιο και παράδοση στην Κω – Το πιο κεφάτο στιγμιότυπο στα 8α «Διογένεια»

Από το Ροδοχώρι στην Κω, για τα 8α «Διογένεια». Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: KOS-TV)

Με αυτοσχέδιο θίασο, ποντιακό χιούμορ και αστείρευτο κέφι, οι Μωμόγεροι έκλεψαν την παράσταση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Έφεραν λίγο πιο νωρίς το… Δωδεκαήμερο στην Κω, αλλά κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Το αντίθετο μάλιστα: γέλιο, κέφι και ευχές πλημμύρισαν τους δρόμους, καθώς το νησί από την Παρασκευή είχε βάλει την ποντιακή του φορεσιά στο πλαίσιο των 8ων «Διογενείων», της καθιερωμένης πια πολιτιστικής γιορτής του «Ξενιτέα».

Το Σάββατο, την τιμητική τους είχαν οι Μωμόγεροι, το εθιμικό δρώμενο με τον αυτοσχέδιο θίασο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο – ή ακίνητο.

Από την πρώτη τους εμφάνιση, έκαναν περαστικούς και θεατές να σταματούν, να γελούν, να τραβούν βίντεο, και φυσικά να μπαίνουν στον πειρασμό να χορέψουν.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.