Skip to main content

Νέο αίτημα για αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσαν οι συνήγοροι του Ακη Τσοχατζόπουλου επικαλούμενοι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι συνήγοροί του αναφέρθηκαν στο χειρουργείο που υπεβλήθη ο κατηγορούμενος κάνοντας λόγο για μία «κατεπείγουσα διαδικασία».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο διευθυντής της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

«Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβληάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη» υποστήριξε ο καρδιοχειρουργός προσθέτοντας πως «η κατάσταση της υγείας του ειναι σοβαρή και επισφαλής».

Όπως επεσήμανε, πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προωρήσει σε κινησιοθεραπεία.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί» κατέθεσε ο κ. Οικονομόπουλος.

«Στην ηλικία του κ.Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν ειναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να προτείνει επί του αιτήματος κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Απολογίες

Λίγο νωρίτερα απολογήθηκε ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ιω. Σμπώκου που δήλωσε ότι είναι αθώος, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν έντιμος σε όλη του τη ζωή.

«Στο ερώτημα ‘γιατί εγώ;’, η απάντηση είναι ότι είμαι προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο που όμως δεν τυγχάνει προστασίας του νόμου περι ευθύνης υπουργών, δηλαδή ευάλωτος ανά πάσα στιγμή. Κανένας αλλιώς διευθυντής εξοπλισμών δεν είχε αυτά τα στοιχεία… ήθελαν μια Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός, δεν μου είπε κανείς ότι θυσιάζομαι για την πατρίδα» κατέθεσε απολογούμενος.

Υποστήριξε ακόμη ότι ήταν αβάσιμη η κατηγορία εναντίον του για την οποία «καταδικάστηκα σε 16 χρονια κάθειρξης άδικα. Δεν ζητάω την επιείκεια σας, ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου».