Χίλια self tests ανίχνευσης αλκοόλ στην αναπνοή διένειμαν την Παρασκευή δωρεάν σε οδηγούς στο κέντρο της πόλης o Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο τοπικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τροχαίας.
Στόχος της κοινής πρωτοποριακής αυτής δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδήγησης και αυτοελέγχου της κατανάλωσης αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι.
Εθελοντές φαρμακοποιοί, μαζί με άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας, εκτός από τα self tests, μοίρασαν και ενημερωτικά έντυπα για τον τρόπο χρήση τους.

«Το πρώτο self test ανίχνευσης αλκοόλ στην αναπνοή προσφέρει αξιόπιστο αποτέλεσμα μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο πρόληψης και προσωπικής ευθύνης που επιτρέπει σε κάθε οδηγό να γνωρίζει με ακρίβεια εάν είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια, προστατεύοντας τόσο τον ίδιο όσο και το κοινωνικό σύνολο. Το τεστ διατίθεται από τα φαρμακεία και οι πολίτες μπορούν να το προμηθεύονται πολύ εύκολα ώστε να έχουν άμεση εικόνα για το επίπεδο αλκοόλ στον οργανισμό τους πριν οδηγήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές, τόνισε ότι «μέσα από τη δράση αυτή στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας. Είναι ανάγκη να καλλιεργηθεί κουλτούρα ελέγχου, ειδικά στους νέους, ώστε μελλοντικά να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ».
Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την οδική ασφάλεια, ο αυτοέλεγχος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα πρόληψης, καθώς ενισχύει τη συμμόρφωση και μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των ελέγχων από τις αρχές.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












