Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού η πρόταση προανακριτικής

Προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού καταλόγισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας την πρότασή της για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησής της.

Όπως εξήγησε, κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, έχοντας πλήρη συνείδηση, διαχρονικά, της αρνητικής εμπειρίας από τη λειτουργία και τα αποτελέσματα τέτοιων Επιτροπών, «δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις μας, να διερευνώνται διεξοδικά όλες οι υποθέσεις που ενδέχεται να περιέχουν σκοτεινές πλευρές και να δημιουργούν τυχόν υποψίες παράνομων δραστηριοτήτων».

Κυρίως όμως -είπε ο κ. Κουτσούμπας- γιατί θέλουμε και μέσα από την λειτουργία αυτής της Επιτροπής, όπως και σε άλλες υποθέσεις που εξετάστηκαν και αφορούσαν εξοπλιστικά προγράμματα, να αναδειχθεί η ουσία του πολιτικού, κυρίως, προβλήματος και των εκάστοτε επιλογών, που οδηγούν, στα πλαίσια αυτού του σάπιου συστήματος, στην διαφθορά και στην διαπλοκή. «Ζητήματα δυστυχώς που δεν έχουν σταματημό, όσο δεν μπαίνει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο. Όσο ακολουθούνται ίδιες στρατηγικές επιλογές και πολιτικές, έστω από άλλους διαχειριστές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και επισήμανε ότι εάν ο λαός δεν αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χέρια του «και να ξεκουμπιστούν όλοι όσοι υπηρετούν το σύστημα της βαρβαρότητας, της απανθρωπιάς και των αντιλαϊκών μέτρων με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια», θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η πρόταση για σύσταση προανακριτικής είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ταυτοχρόνως, συνέχισε, είναι και προσπάθεια εξαπάτησης, προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι εκείνη έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να πατάξει τάχα τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη, υποστήριξε πως πίσω από την πρωτοβουλία αυτή κρύβεται και μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αφήσει να καλλιεργείται η αντίληψη ότι για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνει ο λαός, βασική ευθύνη φέρουν τα σκάνδαλα και όσοι συμμετείχαν σε αυτά ή τα ανέχτηκαν ή τα υπέθαλψαν κι όχι οι πολιτικές της κυρίαρχης αστικής τάξης, όπως είπε, και των συμμαχιών της.

Προσέθεσε επίσης ότι η σημερινή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα των εξοπλισμών, συνδέεται άμεσα με τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, το δόγμα χρήσης τους, τη συμμετοχή της χώρας στο NATO, την ΕΕ, τις αποστολές και τις επεμβάσεις τους.

«Αποτελεί κοινή διαπίστωση στον χώρο των στρατιωτικών και σήμερα αυτό είναι πιο έντονο, ότι βασικά οπλικά συστήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις που πηγάζουν απ’ την ανάγκη υπηρέτησης των νατοϊκών σχεδίων, αυτό αφορά τόσο στο είδος, όσο και στον αριθμό οπλικών συστημάτων που αγοράζει η Ελλάδα» είπε ο γγ του ΚΚΕ.