Skip to main content

Ένα συγκινητικό γράμμα από τη Γιάλτα της Ρωσίας με αποστολέα έναν βιοπαλαιστή από την Ματσούκα

Εικονογράφηση της Αλεξίας Ιωαννίδου με βάση πίνακα που απεικονίζει φάρο στη Γιάλτα της Κριμαίας. Ο πίνακας βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα pixabay.com/ el/users/iceberg90-15220686/

Η μετανάστευση στη Ρωσία για πολλούς Έλληνες του Πόντου ήταν μονόδρομος προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για την οικογένειά τους

Ένα γράμμα ενδεικτικό της εποχής των μέσων του 19ου αιώνα διασώζει ο αείμνηστος δάσκαλος και λαογράφος από την Ζάβερα του Χαψίκιοϊ της Ματσούκας, γνωστός και ως «Παπαδιαμάντης της Ματσούκας», Γεώργιος Ζερζελίδης.

Η μετανάστευση στη Ρωσία για πολλούς Έλληνες του Πόντου ήταν μονόδρομος προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για την οικογένειά τους. Άλλοι στάθηκαν τυχεροί και μεγαλούργησαν αποκτώντας μεγάλη περιουσία, οι περισσότεροι όμως ίσα-ίσα που τα έβγαζαν πέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ