Skip to main content

Πυρκαγιά στην Βρυσούλα Πρέβεζας: Μεγαλώνει το μέτωπο – «Μάχη» για την απομάκρυνση των κατοίκων – Δυο σπίτια στις φλόγες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κυρίως οι ηλικιωμένοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Σκληρή μάχη με το πύρινο μέτωπο  στη Βρυσούλα της Πρέβεζας, δίνουν οι πυροσβέστες καθώς ενισχύονται οι άνεμοι και το μέτωπο μεγαλώνει. Η πυρκαγιά πέρασε στην κάτω πλευρά του οικισμού.

Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, κοντά στον οικισμό.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πριν από λίγο ήχησε το 112, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Κρανέα.

Ωστόσο, αστυνομία και εθελοντές απομακρύνουν τους ηλικιωμένους από το χωριό με δυσκολία, καθώς οι κάτοικοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η φωτιά στις αυλές

Εν τω μεταξύ, δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ αυτήν τη στιγμή οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να γλιτώσουν κάποια άλλα, στις αυλές των οποίων έχει περάσει η φωτιά.

Οι κάτοικοι ζητούν ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης και απευθύνουν έκκληση σε όσους έχουν υδροφόρες να τους συνδράμουν.