Skip to main content

Προφυλακίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η έρευνα από τη Διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2024

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε Μύκονο και Αττική με κέρδη περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο 42χρονος ανθυπαστυνόμος, φερόμενος  ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης,  ισχυρίστηκε ότι το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, αλλά και στους λογαριασμούς της συντρόφου του, ήταν χρήματα που προέρχονταν από τον τζόγο και δεν είχαν σχέση με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ως «δεξί χέρι» του φερομένου ως αρχηγού, φαίνεται ένας υπαστυνόμος, ο οποίος όταν υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Νοτιοανατολικής Αττικής, κατηγορείται ότι αφαιρούσε ναρκωτικές ουσίες που είχαν κατασχεθεί και τις διέθετε προς πώληση μέσω του κυκλώματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνεργοί τους ήταν δύο αρχιφύλακες που υπηρετούν σε Μύκονο και Αθήνα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ακόμη δυο κατηγορούμενοι, ενώ η σύντροφος του φερόμενου ως αρχηγού αφέθηκε ελεύθερη με τους  περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και χρηματικη εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ακόμη ένας κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η έρευνα από τη Διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2024, μετά από αναφορά για αστυνομικό που υπηρετούσε στη Δυτική Αττική, ότι ενημέρωνε Ρομά για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.

Σε δήλωσή του ο συνήγορός της συντρόφου του αρχηγού Γιάννης Γλύκας αναφέρει:

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την επιβολή περιοστικων όρων στην Ε.Κ κατηγορούμενη για συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση -διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών -νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες -απόφαση που αποτελεσε και τη μόνη διαφοροποίηση στην κρίση του κυρίου ανακριτή και του κ.Εισαγγελεα σε σχέση με την τύχη των υπολοίπων κατηγορουμένων! Σε μια υπόθεση που παρατηρείται το πρωτοφανές γεγονός το φερόμενο ξέπλυμα να προηγείται των φερόμενων διακινητικων πράξεων σε συνδυασμο με την « επιβάρυνση» της υπόθεσης λόγω της προβολής της από τα ΜΜΕ ή μη επιβολή προσωρινής κράτησης είναι μια ορθή κρίση που εδράζεται στα κενά της δικογραφίας».