Skip to main content

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η ώρα της απολογίας – Ανέκφραστη και με σκυμμένο το κεφάλι κατά τη μεταγωγή της (φωτογραφίες – βίντεο)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αποδοκιμασίες κατά την άφιξή της στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας - Οι χειρόγραφες σημειώσεις και η υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη

Yπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Πάτρας η Ειρήνη Μουρτζούκου, προκειμένου να απολογηθεί για τα βαρύτατα αδικήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον της.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου βγήκε με σκυμμένο το κεφάλι λίγο μετά τις 8.00 από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής και μπήκε στο όχημα της ΕΛΑΣ προκειμένου να ξεκινήσει η μεταγωγή της στην Πάτρα.

Η αυτοκινητοπομπή της ΕΛΑΣ έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Αχαΐας λίγο πριν τις 11.00 π.μ. Κατά τη μεταγωγή της φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω της.

Η είσοδος της Ειρήνης Μουρτζούκου στα δικαστήρια έγινε από πόρτα στην συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, ώστε να μην χρειαστεί να διανύσει μεγάλη απόσταση μέχρι να φθάσει στο γραφείο της ανακρίτριας, που βρίσκεται στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το βαρύ κατηγορητήριο

Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση και μη. Οι κατηγορίες αφορούν την αφαίρεση της ζωής των δύο δικών της βρεφών, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ενός ακόμη βρέφους και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μίας ενήλικης φίλης της.

Όπως είχε τονίσει σε δηλώσεις του την περασμένη Τετάρτη έξω από το δικαστικό μέγαρο Πατρών, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης Μουρτζούκου, Νίκος Αλεξανδρής, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια η κατηγορούμενη, «στο πλαίσιο της ανάκρισης θα διευκρινίσουμε και όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στις πράξεις τις οποίες ομολόγησε και από εκεί και πέρα θα φανούν και οι ευθύνες των υπολοίπων και οι λεπτομέρειες των πράξεών της».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δρακόντεια μέτρα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας – Αποδοκιμασίες κατά την άφιξή της

Η ΕΛΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα. Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, οι οποίοι μόλις είδαν την Ειρήνη Μουρτζούκου να βγαίνει από το αυτοκίνητο της Αστυνομίας που τη μετέφερε, άρχισαν να την αποδοκιμάζουν. Έξω από τα δικαστήρια έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της 25χρονης, ανακρίτρια και εισαγγελέας αναμένεται να συσκεφθούν, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα κριθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου προσωρινά κρατούμενη ή όχι.

(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/INTIME NEWS)

Οι χειρόγραφες σημειώσεις και η υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη

Όπως μετδέδωσε η ΕΡΤ, η Ειρήνη Μουρτζούκου δέχθηκε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ την επίσκεψη του συνηγόρου της, στον οποίο φέρεται να παρέδωσε χειρόγραφες σημειώσεις για τις δολοφονίες των βρεφών και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν. Κατά την ίδια πηγή, στην απολογία της η κατηγορούμενη δεν αποκλείεται να εμπλέξει και άλλα άτομα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει στην ανακρίτρια για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη, τον Αύγουστο του 2024, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η ίδια μέχρι στιγμής έχει ααρνηθεί πεισματικα να δώσει λεπτομέρεες για τον θάνατό του.

Διαβάστε ακόμη:

Ειρήνη Μουρτζούκου: Με υπόμνημα η απολογία της – Κρίθηκε προφυλακιστέα