Skip to main content

Γαλλία – ομηρεία: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, «Μαροκινός» ο δράστης

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι τρεις έχουν τραυματιστεί, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, από τα πυρά άνδρα ο οποίος έχει ταμπουρωθεί σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ, στη νότια Γαλλία, κρατώντας όμηρο ή ομήρους, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο άνδρας φέρεται να είναι Μαροκινός, ο οποίος παρακολουθείτο ως ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση και φέρεται επίσης να διατύπωσε αίτημα απελευθέρωσης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τζιχαντιστή που πήρε μέρος στις πολύνερκες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Πριν εισβάλει στο σουπερμάρκετ, ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε αστυνομικό στη γειτονική της Τρεμπ πόλη Καρκασόν, ωστόσο οι γαλλικές αρχές τονίζουν ότι ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, το οποίο «όλα δείχνουν ότι συνδέεται με τρομοκρατία» έκανε νωρίτερα λόγο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, ενώ αναμένονται δηλώσεις του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Ο άνδρας εισέβαλε στο σουπερμάρκετ στις 11.15 το πρωί ώρα Γαλλίας (12.15 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια «ακούστηκαν πυροβολισμοί».

Σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης εισέβαλε στον χώρο οπλισμένος με μαχαίρια, πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδες και φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

naftemporiki.gr