Skip to main content

LIVE – Σαντορίνη: Τα νέα δεδομένα για τη σεισμική δραστηριότητα – Δεν «ξυπνάει» το ηφαίστειο, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί

Σαντορίνη – Intime News

Όλα τα δεδομένα - Συνεχής ενημέρωση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η αγωνία επιμένει σε Σαντορίνη και Αμοργό, καθώς αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ ταρακούνησαν και σήμερα τα νησιά.

Συνολικά 13 σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί από τα ξημερώματα. Ο μεγαλύτερος σεισμός σημειώθηκε κατά τις 11:00 και ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Με τη φυγή των κατοίκων να συνεχίζεται, αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία σε 4 νησιά για ακόμη μια εβδομάδα, δηλαδή έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Αν και οι περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν πως πρόκειται για σμηνοσειρά, που θα μπορούσε να εκτονωθεί χωρίς να έρθει μεγάλος σεισμός, ο Άκης Τσελέντης πιστεύει πως είναι προσεισμική ακολουθία, που μπορεί να δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ.  Σε ανάλυσή του το ΕΚΠΑ εξηγεί πώς φτάσαμε εδώ και τι μπορούμε να περιμένουμε.

Ευθύμιος Λέκκας και Εύη Νομικού αποκλείουν μία έκρηξη του ηφαιστείου. 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.