Skip to main content

Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών επιθυμούν οι ΗΠΑ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών για επανέναρξη τoυ διαλόγου για το Κυπριακό μετέφερε στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Γουές Μίτσελ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, ο κ. Μίτσελ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους φυσικούς της πόρους, περιλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται στην ΑΟΖ.

Το απόγευμα ο Αμερικανός υφυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Ο Φιλελεύθερος

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.