Skip to main content

Covid-19: Κλειστά σχολεία στην Εσθονία – Σε καραντίνα οι Τσέχοι που επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου»

Απόφαση να κλείσει τα σχολεία και να απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις έως την 1η Μαΐου έλαβε η κυβέρνηση της Εσθονίας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και εργάζεται ώστε να παράσχει οικονομική στήριξη ώστε να βοηθήσει επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σε τομείς όπως ο τουρισμός.

«Σαφέστατα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να αποτρέψουμε περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα σταματήσει την πώληση πακέτων για κρουαζιέρες στη διαδρομή Ταλίν-Στοκχόλμη, μια είδηση που προκάλεσε πτώση της μετοχής της ναυτιλιακής εταιρίας Tallink, η οποία πραγματοποιεί το δρομολόγιο, κατά 6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Η Εσθονία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 41 κρούσματα του κορωνοϊού και είναι μία από τις τουλάχιστον 115 χώρες που παρουσιάζουν κρούσματα. Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως οι ταξιδιώτες από χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα, το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, και τμήματα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας θα υπόκεινται σε απομόνωση δύο εβδομάδων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Τσεχίας θα απαιτήσει από όσους επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου να τεθούν σε καραντίνα, διευρύνοντας μια απαίτηση η οποία μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε όσους επέστρεφαν από την Ιταλία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ στο Twitter.

Στον σημερινό κατάλογο κατονομάζονται 15 χώρες υψηλού κινδύνου, περιλαμβανομένων των γειτονικών χωρών Γερμανία και Αυστρία, είπε ο Πέτριτσεκ. Ο ίδιος ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ελλάδα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters