Skip to main content

Δολοφονία 11χρονης: Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την στιγμή που η ανήλικη επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του δράστη

Βίντεο που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ

Αποδοκιμασίες κατά τη μεταγωγή του 37χρονου στον εισαγγελέα.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν βίντεο από τη στιγμή που το 11χρονο κορίτσι επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του θείου της στον Πύργο Ηλείας. Είναι και οι τελευταίες στιγμές προτού το ανήλικο παιδί έχει τραγική κατάληξη στα χέρια του δράστη.

Στα δύο βίντεο που κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές της ανήλικης φαίνεται ο 37χρονος δράστης να βρίσκεται με το μαύρο αυτοκίνητό του, σε κεντρικό σημείο της περιοχής και η 11χρονη να βαδίζει προς το μέρος του.

Η υπόθεση του 37χρονου έχει ως γνωστόν γίνει αφορμή να διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος κατά των δικαστικών για το πώς κατέληξε ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος παρότι το 2017 είχε εκ νέου απασχολήσει τις αρχές με ανάλογη κακουργηματική πράξη (βιασμό).

Αποδοκιμασίες κατά την μεταγωγή του στον εισαγγελέα

Ο 37χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα, όπου αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του. Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του παιδιού, αποδοκιμάζοντας τον δράστη.

Παρουσιαζόταν στο τμήμα δύο φορές τον μήνα

Μιλώντας στο ΕΡΤNews η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε ότι η αστυνομία θεωρεί ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν το 2017 είχε ξανά συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού. “Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος του δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου” τόνισε η κα Δημογλίδου σημειώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Σημείωσε ότι ο 37χρονος πήγαινε δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, γι’ αυτό γνώριζαν στις Αρχές για ποιον άνθρωπο μιλάμε. Ωστόσο, όπως είπε, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος αυτός δεν είχε απασχολήσει με τέτοιου είδους αδικήματα ξανά την ελληνική αστυνομία. “Συνέχιζε και έδινε το παρόν” είπε και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του. “Φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα με τη θέλησή του καθώς πρόκειται για ένα άτομο της εμπιστοσύνης του” τόνισε.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης η κυρία Δημογλίδου δήλωσε: «Δυστυχώς αν και είχαμε την ελπίδα ότι το παιδί αυτό θα βρεθεί ζωντανό, λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι κατάφεραν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και πήραν την ομολογία του συγκεκριμένου δράστη και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο στο οποίο είχε εγκαταλείψει το παιδί αυτό νεκρό. Λίγο μετά τις 2:00 ξημερώματα της Δευτέρας δηλώθηκε η εξαφάνιση του ανήλικου κοριτσιού από τον πατέρα της. Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν από υλικό του βίντεο να ταυτοποιήσουν το αυτοκίνητο του καθ’ ομολογία δράση. Στη συνέχεια προσήλθε της πρωινές ώρες την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και τελικά κατάφεραν να του αποσπάσουν την ομολογία του λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι».