Skip to main content

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Ιράν – 75 τραυματίες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό που έπληξε την Κυριακή το δυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης ιατρικής βοήθειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός της Κυριακής είχε μέγεθος 5,5 βαθμών. Αρχικά, το USGS είχε εκτιμήσει πως η ισχύς της δόνησης ήταν 5,9 βαθμοί.

Σύμφωνα τον Κουλιβάντ, όλοι οι τραυματίες, πλην ενός, πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν μετά τον σεισμό στην Γκιλάν Γαρμπ, στην επαρχία Κερμανσάχ.

Τον Νοέμβριο, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών είχε πλήξει το δυτικό Ιράν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι ελαφρά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.