Skip to main content

«Ροζ πάνθηρες»: Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων

Φωτ. αρχείου (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με το μέθοδο του ριφιφί

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας σε βάρος των δύο αλλοδαπών, μελών της διεθνούς εγκληματικής ομάδας «Ροζ Πάνθηρες» (Pink Panthers), που είχαν συλληφθεί στις 24 Απριλίου 2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση με συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είχαν προκύψει από τις αστυνομικές έρευνες, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2023, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του «ριφιφί». Χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία, είτε είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, είτε ήταν καταχωρημένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους.

«Ροζ Πάνθηρες»: Βίντεο από το ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο – Καρέ-καρέ οι κινήσεις του 50χρονου συλληφθέντος