Skip to main content

Ν. Μιχαλολιάκος: Θα ασκηθεί έφεση κατά της αποφυλάκισης

Τι αναμένεται να προτάξει ο εισαγγελέας εφετών Λαμίας

Έφεση αναμένεται να ασκηθεί από τον εισαγγελέα εφετών Λαμίας κατά του βουλεύματος βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος με περιοριστικούς όρους. 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Τι έλαβε υπόψη το δικαστικό συμβούλιο

Δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας εφετών Λαμίας στην έφεσή του θα προτάξει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί, διότι δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αξιολογείται θετικά η διαγωγή του

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αξιολογούν θετικά τη διαγωγή και απορρίπτουν την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίζεται με τις διατάξεις των νόμων, που ίσχυαν το 2018  όταν και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής και οι οποίες δεν άλλαξαν το 2019.