Skip to main content

19η Μαΐου: Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

(Φωτ. αρχείου: Life Events για το pontosnews.gr)

Πρωταγωνιστές στις φετινές εκδηλώσεις της ΠΟΠΣ είναι τα παιδιά, σύμφωνα με την πρόεδρό της Χριστίνα Σαχινίδου

Ποικίλες θα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), για να τιμήσει τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται μεγάλη παράσταση – συναυλία, η καθιερωμένη τελετή μνημοσύνης, τουρνουά σκάκι, πορεία, χορευτική εκδήλωση αλλά και παρουσίαση κειμηλίων από τον Πόντο.

Πρωταγωνιστές στις φετινές εκδηλώσεις της ΠΟΠΣ θα είναι τα παιδιά και οι νέοι, αφού όπως λέει στο pontosnews.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χριστίνα Σαχινίδου, στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την τελική δικαίωση και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

«Δίνουμε βήμα στα παιδιά και τους νέους, για να πουν τις δικές τους αλήθειες. Να τις εκφράσουν μέσα από τα τραγούδια τους, τη μουσική τους και βέβαια μέσα από το σεβασμό τους για τους αδικοχαμένους προγόνους τους, για τους οποίους, παρά τη μικρή ηλικία τους, έχουν ήδη ακούσει τόσα πολλά», σημειώνει στο pontosnews.gr η Χριστίνα Σαχινίδου.

Διαβάστε περισσότερα…