Skip to main content

Τροχαίο Βουλή: Την ενοχή του οδηγού του αυτοκινήτου της Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε ο εισαγγελέας

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο

«Ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη». Βάσει αυτού του σκεπτικού ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ζήτησε την ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή στις 12 Μαρτίου του 2021 με θύμα τον 22χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη.

«Ο κατηγορούμενος οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή. Έστριψε  αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης που έδειχναν αναγκαστική ευθεία πορεία για τα οχήματα. Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος» είπε ο εισαγγελέας , προσθέτοντας ότι “υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή” με τον πατέρα του θύματος να φωνάζει : «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου».

Ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπήρχε συνυπαιτιότητα του θανόντος καθώς είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Η απολογία

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε:

«Λυπάμαι που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα. Από το 2018 που υπηρετώ εγώ μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα. Εκείνη την ημέρα η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα μετά το τροχαίο η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…»

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για σφοδρή σύγκρουση  κι εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του άτυχου φοιτητή.
«Κρίμα έφυγε ένας νέος άνθρωπος, μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.