Skip to main content

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της

(ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI)

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος σε επιθέσεις κατά πολιτικών για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφερόμενος σε επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε:

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της».

Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή Αγγ. Δεληκάρη σε εκκλησία

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής στην Καβάλα, η βουλευτής της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη, δέχθηκε επίθεση από γυναίκα μέσα σε εκκλησία, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Η γυναίκα έβρισε και χαστούκισε τη βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ.

Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία – Καταδικάζει η Ν.Δ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ