Skip to main content

Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση του κτιρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός

Πηγή φωτ. Intime News

Κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος αστυνομικός και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Ο 31χρονος ειδικός φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες, την ώρα που καταπλακώθηκε από δομικά υλικά.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι 8 εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένεται να συντάξουν ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών. Για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ