Skip to main content

Πασαλιμάνι: 9 συλλήψεις για την κατάρρευση του κτιρίου που στοίχισε τη ζωή στον 31χρονο αστυνομικό

Πηγή φωτ. Intime News

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο εργολάβος

Εννέα άτομα συνελήφθησαν για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν – στη διάρκεια εργασιών – σε διώροφο κτίριο επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος της οικοδομής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Πηγή φωτ. Intime News

Ο 31χρονος αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες, την ώρα που καταπλακώθηκε από δομικά υλικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά.

Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.