Skip to main content

Άγιοι Ανάργυροι: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τα περί αλλοίωσης βιντεοληπτικού υλικού

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με "ανίχνευση κίνησης', δηλαδή από κάμερα που καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου, μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής»

Σε δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη γυναικοκτονία με θύμα την 28χρονη κοντά στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, απαντά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του υλικού αυτού.

«Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με “ανίχνευση κίνησης’, δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου, σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής», αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως συμπληρώνει, η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή τής ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης.