Skip to main content

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Μια μέρα μετά τη μεγαλειώδη γιορτή των 100ών γενεθλίων της η Ένωση νίκησε τον Άρη με 2-0 και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, έχοντας παιχνίδι περισσότερο

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ, του οποίου ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε για την Πρωτομαγιά λόγω των διεθνών υποχρεώσεων αμφοτέρων των συλλόγων.

Παίζοντας στην OPAP Arena με αντίπαλο τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ είχε την αύρα και την ενέργεια από τη μεγαλειώδη γιορτή του Σαββάτου, όταν γιόρτασε στον ίδιο χώρο τα 100ά γενέθλιά της.

Η Ένωση επικράτησε εύκολα, έχοντας ουσιαστικά τελειώσει με το παιχνίδι από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο πεντάλεπτο από το 9ο έως το 14ο λεπτό.

Στην πρώτη περίπτωση, στο 9΄, ο Γιόνσον βρήκε με τακουνάκι τον Χατζισαφί και εκείνος σέντραρε στον Πόνσε, ο οποίος άνοιξε το σκορ με προβολή.

Στο 14΄ ο Αργεντινός στράικερ διπλασίασε, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον η άμυνα του Άρη δεν μπόρεσε να απομακρύνει κι εκείνος διπλασίασε με προβολή, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα από πολύ νωρίς και το τελικό σκορ.

Στο 16΄ ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Σαβέριο και στέρησε από τον Άρη την ευκαιρία να επιστρέψει άμεσα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το ματς να κριθεί πρόωρα, με την ΑΕΚ να έχει κάποιες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έδειχναν απειλητικοί ούτε στο β΄ ημίχρονο με τις διορθωτικές κινήσεις του Μάντζιου. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα ενώ ο Πόνσε ήταν σε εξαιρετική ημέρα κι «αναζητούσε» διαρκώς το χατ-τρικ.

Ο Άρης δοκίμασε με φουλ επιθετικό σχήμα και ταυτόχρονη παρουσία των Ανσαριφάρντ, Μορόν να γίνει πιο απειλητικός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.