Skip to main content

Σε συναγερμό ο Έβρος: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για πιθανή διέλευση τζιχαντιστών από την Τουρκία

INTIME NEWS

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Ευρώπη

Με τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» να πληθαίνουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε ετοιμότητα έχει τεθεί και η περιοχή του Έβρου για το ενδεχόμενο διέλευσης τζιχαντιστών από την Τουρκία στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το Open, οι αρχές ασφαλείας και η συνοριοφυλακή έχουν προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα στην περιοχή του Έβρου προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Τα έκτακτα μέτρα έρχονται μετά την πολύνεκρη επίθεση το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου στη Μόσχα, καθώς όπως αποκάλυψε Τούρκος αξιωματούχος, οι δράστες πέρασαν από την Τουρκία για τους οποίους δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε συναγερμό η Ευρώπη

Υπό τη «σκιά» ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο 24ωρο, το Παρίσι αύξησε στο υψηλότερο επίπεδο τον συναγερμό για τρομοκρατική απειλή.

Βέλγιο: Υπό παρακολούθηση 650 άτομα, «εξτρεμιστές ή τρομοκράτες», μετά το μακελειό στην Μόσχα

Στο επίπεδο 3 το Βέλγιο

Παραμένει αμετάβλητο, στο 3, το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο -σε μια κλίμακα μέχρι το 4- μετά το μακελειό στην Μόσχα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μια «σοβαρή απειλή» θεωρείται «πιθανή».

Η βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία Ocam δικαιολόγησε την απόφασή της να μην αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής, παρά το γεγονός ότι η γειτονική Γαλλία χθες Τρίτη, ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο μέγιστο επίπεδο.