Skip to main content

Γ. Καμίνης: Θα δώσουμε και νέο χώρο, αρκεί να μπει τέλος στο αίσχος της πλατείας Βικτωρίας

Έτοιμος να διαθέσει και δεύτερο χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων, υπό την προϋπόθεση ότι θα τερματισθεί το «αίσχος» στην πλατεία Βικτωρίας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θα κάνουμε για άλλη μία φορά αυτό που πρέπει, είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε και δεύτερο χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων, αρκεί να έχω τη διαβεβαίωση ότι το σημερινό αίσχος της πλατείας Βικτωρίας θα τερματισθεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως είπε, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας είναι μη ανεκτή τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους πρόσφυγες.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο δήμος Αθηναίων, βλέποντας αυτό που έρχεται, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο παραχώρησε χώρο που φιλοξενούνται 700 άτομα στον Ελαιώνα, ενώ μόλις προχθές ξεκίνησαν από την Πολιτεία οι εργασίες για την επέκταση της δομής κατά 500 άτομα, αν και ο δήμος έχει διαθέσει την έκταση πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να διατεθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης το απέκλεισε κατηγορηματικά, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να συζητείται από τη στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κατασκηνώσεις παντού στη χώρα.