Skip to main content

Μ. Κρανίδης στο Naftemporiki TV: «Δεν χρησιμοποιούνται λέβητες πετρελαίου γιατί δεν πιάνουν τους ενεργειακούς στόχους»

Ο πολιτικός μηχανικός και γραμματέας ενημέρωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τους λέβητες πετρελαίου, μίλησε ο πολιτικός μηχανικός και γραμματέας ενημέρωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Μανώλης Κρανίδης, στην εκπομπή «On Politics» με τον Ανέστη Ντόκα, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. 

«Στα ακίνητα οδηγούμαστε σε άλλο τρόπο θέρμανσης, πάμε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

Ο κ. Κρανίδης αναφερθείς στους λέβητες πετρελαίου δήλωσε πως «κατ’ αρχήν στα καινούρια ακίνητα απαγορεύονται οι λέβητες πετρελαίου», εξηγώντας πως εδώ και λίγα χρόνια δεν χρησιμοποιούνται λέβητες πετρελαίου γιατί δεν πιάνουν τους ενεργειακούς στόχους.

«Μιλάμε για άλλο τρόπο θέρμανσης κυρίως πάμε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντλίες θερμότητας και τέτοια συστήματα», πρόσθεσε.

Για τα παλιά ακίνητα δήλωσε ότι «στα παλαιότερα ακίνητα θα υπάρξει μια καταληκτική ημερομηνία, όπου μετά από εκεί δε θα μπορούν να υπάρχουν λέβητες πετρελαίου. Ακόμα δεν έχει ψηφιστεί τίποτα για να βγάλουν τους λέβητες και θα υπάρξει συζήτηση για ένα καταληκτικό όριο».

Ωστόσο, ο κ. Κρανίδης επισήμανε ότι υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, γιατί δεν μπορούν όλοι να βάλουν αντλίες θερμότητας, αφού τα κόστη είναι πολύ μεγάλα πάνω από 10.000- 15.000€ και αν δεν υπάρχει παροχή αερίου στην περιοχή τι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες «όλα αυτά θέλουν χρόνο, θέλουν επιδοτήσεις, θέλουν στήριξη και κίνητρα αλλά δεν μπορούν να γίνονται υποχρεωτικά. Να μην ξεχνάμε το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας, παγκόσμιο και ελληνικό, όπου υπάρχουν ακίνητα όπου οι ιδιοκτήτες έχουν χαμηλά εισοδήματα και οι μισθωτές έχουν χαμηλά εισοδήματα».