Skip to main content

Τέμπη: Στους 34 οι κατηγορούμενοι – Προθεσμία έλαβαν 2 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

REUTERS/Alexandros Avramidis

Προθεσμία αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα 14 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Στους 34 ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγχωνεύθηκε με την ευρύτερη δικογραφία η δίωξη κατά του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος διώκεται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με το «μπάζωμα» στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Σε ρόλο εμπειρογνώμονα το ΕΜΠ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό χθες, στην υπόθεση του δυστυχήματος ορίζεται και τρίτος πραγματογνώμονας, αναφορικά με την έκρηξη που σημειώθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται να δοθεί οριστική απάντηση για το αν υπήρξε κάποια εύφλεκτη ύλη στα βαγόνια που προκάλεσε την έκρηξη, μεγιστοποιώντας την τραγική κατάληξη του δυστυχήματος.

Ο πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, θα σταλεί για ανάκτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο υλικό από κάμερες των σταθμών από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τους Νέους Πόρους, προκειμένου να προσδιοριστεί η πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Προθεσμία για τα 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Στο μεταξύ, σήμερα επρόκειτο να αρχίσει ο κύκλος καταθέσεων των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προθεσμία έλαβαν ήδη δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα υπόλοιπα 14. Οι απολογίες τους αναμένεται να οριστούν περί τα τέλη Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η δίωξη τους σχετίζεται με τη σύμβαση 717 και τη μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η ποινική δικογραφία

Χθες, από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας διαβιβάστηκε στη Βουλή η ποινική δικογραφία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.