Skip to main content

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εξετάζονται και κρατούμενοι σε φυλακές – Τι αφορούν οι έρευνες

INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Έκρηξη μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια

Με τη δράση ομάδας, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις αλλά και για απειλές εναντίον δικαστικών, σχετίζεται η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στην Αττική.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές, ενώ βάσει πληροφοριών του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την υπόθεση εξετάζονται ακόμη δύο άτομα, τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια, από τα οποία έχει κατασχεθεί υλικό προκειμένου να ερευνηθεί.

Η υπόθεση αφορά στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες με ανακοινώσεις της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

  1. Τον Ιούλιο του 2023, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι.
  2. Τον Νοέμβριο του 2023 βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά.
  3. Την 25η Ιανουαρίου 2024, έκρηξη μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα (στο ίδιο υποκατάστημα η οργάνωση «17 Νοέμβρη» είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη).

Στην κορυφή της πυραμίδας, σύμφωνα με πληροφορίες την ΕΡΤ, φέρεται να βρίσκεται 36χρονος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ