Skip to main content

Σερβία: 30.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό άφησε το χιόνι

Σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις που πλήττουν από την Τετάρτη περιοχές της Σερβίας.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στο δυτικό τμήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Συνολικά 30.000 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιφέρεια Ζλάτιμπορ, λόγω βλαβών σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στον δήμο Πριέπολιε, 7.500 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και στη Μπάινα Μπάστα εκτός δικτύου είναι 5.500 καταναλωτές.

Μεγάλες ποσότητες χιονιού έπεσαν σε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν υποσταθμούς και συνεργεία της επιχείρησης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας προσπαθούν να προσεγγίσουν τις περιοχές και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή του δήμου Σάμπατς, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση 27 κατοίκων από την κωμόπολη Κοτσέλιεβα.

Στην περιοχή Μπάνια Μπάντανια υπερχείλισε ο ποταμός Τσέρνιτσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 30 κτήρια και στον δρόμο Σάμπατς – Ζάβλακα διακόπηκε η κυκλοφορία, καθώς κατέρρευσε γέφυρα.

Από τις χιονοπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα και στη σιδηροδρομική συγκοινωνία, σε τρία τμήματα της γραμμής Βελιγράδι – Μπαρ.