Skip to main content

H Capital One εξαγοράζει τη Discover στο μεγαλύτερο deal της χρονιάς

Υποκατάστημα της Capital One στο Μανχάταν – REUTERS/Andrew Kelly

Η Capital θα καταβάλλει πρίμιουμ 26% - Το αντίτιμο θα πληρωθεί σε μετοχές

Η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ (με βάση των όγκων των πιστώσεων) δημιουργείται με τη συμφωνία της Capital One Financial να εξαγοράσει την Discover Financial Services έναντι 35 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετοχές. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από την ένωση θα μπορεί να τα βάλει με τους παραδοσιακούς γίγαντες της Wall Street.

H Capital One θα καταβάλλει 1,092 από τις δικές της μετοχές για κάθε μετοχή της Discover. Το αντίτιμο συνιστά πρίμιουμ 26,6%  σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στις 16 Φεβρουαρίου, όταν το Bloomberg Νews μετέδωσε για πρώτη φορά πληροφορίες για το deal. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, εφόσον βεβαίως λάβει το πράσινο φως όχι μόνο από τις συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιρειών, αλλά και από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η εξαγορά της Discover είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως από τις αρχές του έτους, υπερβαίνοντας το deal της Synopsys για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού Ansys έναντι 34 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο. Ενώνοντας δυνάμεις οι δύο χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί υπερβαίνουν στην αμερικανική αγορά έκδοσης πιστωτικών καρτών κολοσσούς όπως η JPMorgan Chase & Co. και η Citigroup.

Οι μέτοχοι της Capital One θα ελέγχουν το 60% της νέας εταιρείας που προκύπτει από την ένωση και εκείνοι της Discover το υπόλοιπο 40%.