Skip to main content

Αγρότες: Τα μέτρα της τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα – Οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί (χάρτης)

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

Πώς θα φτάσουν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Σειρά μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, λαμβάνει η ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, «κεντρικός άξονας του σχεδιασμού ήταν η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Συνοδεία περιπολικών τα τρακτέρ – Στο ΟΑΚΑ τα λεωφορεία

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τροποποιήσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Θεοφάνης Αναγνώστου ανέφερε ότι από αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης- διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πηγή: ΕΛΑΣ

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Ειδικότερα, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

 • Λεωφόρος Αθηνών,
 • Αχιλλέως,
 • πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακολούθως, θα κινηθούν αντίθετα:

 • στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου,
 • την πλατεία Ομονοίας,
 • την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας:

 • Πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
 • στη Λεωφόρο Αμαλίας,
 • την οδό Πανεπιστημίου,
 • τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
 • σε όλες τις κάθετες στους παραπάνω δρόμους οδούς.

Σημειώνεται ότι:

 • Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
 • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Δείτε ΕΔΩ σε χάρτη τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους, σε πραγματικό χρόνο.

Διασχίζει τη Στερεά Ελλάδα η πομπή

Όπως έγραφε λίγο νωρίτερα το Naftemporiki.gr, η πομπή των τρακτέρ που ξεκίνησαν από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας με προορισμό την Αθήνα, συνεχίζεται συνοδεία περιπολικών.

Από το πρωί βρίσκονται στον Ε65 επιτελείς της αστυνομίας που σε συνεννόηση με τους αγρότες φροντίζουν για την ομαλή κίνηση των τρακτέρ και των λεωφορείων χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

Περισσότερα από 60 τρακτέρ και ένας μεγάλος αριθμός από αγροτικά Ι.Χ. και γεωργικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν από την Θεσσαλία στην Ανθήλη λίγο μετά την Λαμία. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε και το τελευταίο κομβόι από τρακτέρ.

Ήδη ξεκίνησαν από τον κόμβο της Ανθήλης για το Κάστρο της Βοιωτίας το σύνολο των γεωργικών ελκυστήρων και μαζί τους αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα και πολλά αγροτικά.

Στα τρακτέρ που έφτασαν από τη Θεσσαλία προστέθηκαν άλλα 12 τρακτέρ από το μπλόκο της Ανθήλης και ήδη συνεχίζουν την πορεία τους προς την Αταλάντη 72 τρακτέρ και πολλά αγροτικά οχήματα. Στον κόμβο της Αταλάντης θα προστεθούν κι άλλα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή και απόψε το βράδυ θα φτάσουν μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Αύριο το πρωί θα προστεθούν 70 περίπου τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας. Όλοι μαζί, οι αγρότες θα αναχωρήσουν για την Αθήνα. Παράλληλα, με λεωφορεία και αυτοκίνητα θα καταφτάσουν στην πρωτεύουσα και άλλοι αγρότες από όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν συμπληρωθεί δεκάδες λεωφορεία από τη Θεσσαλία και δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα.

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)
(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)
(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού Χαλκιδικής προχώρησαν σε ολιγόωρο αποκλεισμό του λιμανιού των Νέων Μουδανιών, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην είσοδο του λιμένα. Τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματά τους παραμένουν παρατεταγμένα στον κόμβο των Νέων Μουδανιών επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από τις 25 Ιανουαρίου.

Αύριο, στις 6.30 το πρωί, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι (πάνω από 200 άτομα) θα αναχωρήσουν από το νομό της Χαλκιδικής, με τρία λεωφορεία και οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με προορισμό την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 18.30.

Επιπλέον, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νησέλι Ημαθίας, φόρτωσαν ήδη εννέα τρακτέρ σε νταλίκα, τα οποία και μεταφέρονται στο Κάστρο Βοιωτίας, απ’ όπου νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει το κονβόι με προορισμό την Αθήνα.