Skip to main content

Εγνατία Οδός: Μπλόκα αγροτών σε Χαλκιδική και Ημαθία

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου.

Αύριο, Δευτέρα, οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα

Σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού προχώρησαν σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα, αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 6.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών.

Σε ό,τι αφορά την Ημαθία, αγρότες απέκλεισαν την Εγνατία Οδό λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, με μπλόκο στον κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, αναμενόταν να δοθεί σε κυκλοφορία στις 8 το βράδυ.

Αύριο, Δευτέρα, οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλά από τα τρακτέρ αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

Εθνική Αθηνών – Λαμίας: Αποσύρθηκαν οι αγρότες

Πάνω από τα 15 χιλιόμετρα έφθασαν οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Θερμοπυλών, όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από αγρότες.

Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν τον δρόμο.

Εθνική Αθηνών-Λαμίας: Αποσύρθηκαν οι αγρότες – Ουρές χιλιομέτρων από οχήματα

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχειρησιακό σχέδιο για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την κάθοδο των τρακτέρ από τα μπλόκα των αγροτών στην Αθήνα, μεθαύριο, Τρίτη.

Το πρωί της Κυριακής συγκλήθηκε άλλη μία σύσκεψη στο μέγαρο της Κατεχάκη, με αντικείμενο τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση.

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» στην Αθήνα – «Φρένο» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο με τρακτέρ