Skip to main content

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» στην Αθήνα – «Φρένο» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο με τρακτέρ

(REUTERS/Giorgos Moutafis)

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αρνητικός στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ δεν διαφώνησε με την κάθοδο με Ι.Χ. και λεωφορεία

Ο σχεδιασμός του αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εκπρόσωποι των αγροτών από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μία ημέρα μετά την απόφαση του κλάδου να σκληρύνει τη στάση του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αρνητικός στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ δεν διαφώνησε με την κάθοδο με Ι.Χ. και λεωφορεία. Κατά την ίδια πηγή ωστόσο, οι αγρότες φαίνεται να εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στο να κατέβουν με τρακτέρ, με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι αγρότες στα μπλόκα ανά τη χώρα βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να συντονίσουν την εκκίνηση και τον τρόπο της καθόδου τους στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχόμενη Τρίτη, σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβαν στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψή τους στη Νίκαια Λάρισας. Είναι πιθανό το πρωί της Τρίτης να υπάρξει προσυνάντησή τους στην Αλαμάνα ώστε να μεταβουν όλοι μαζί στην πρωτεύουσα.

Συλλαλητήριο αγροτών στην Αγιά Λάρισας

Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων, εκατοντάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αγιάς Λάρισας, όπου έκαψαν άχυρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι αγρότες της περιοχής ετοιμάζονται για την κάθοδό τους στην πρωτεύουσα την ερχόμενη Τρίτη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του, κατά την έναρξη εργασιών του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων κάλεσε τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους, «να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός». «Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν» ανέφερε από το Ηράκλειο.