Skip to main content

Κινητοποιήσεις αγροτών: Αποκλείουν δρόμους, σε ετοιμότητα τα τρακτέρ για την Αθήνα

(Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Όπως ανέφεραν αγρότες της Χαλκιδικής, πιθανώς η Θεσσαλονίκης - Μουδανιών να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο. 

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φαίνονται οι αγρότες και όπως υποστηρίζουν προτίθενται να περάσουν από τους συμβολικούς, σε πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα.

Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βγουν συμβολικά στο οδόστρωμα του άξονα Λαγκαδά-Σερρών-Προμαχώνα από τις 13:00 μέχρι τις 13:20 αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα, ενώ από τις 19:00 μέχρι τις 20:00 αγρότες της Ημαθίας θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Νησελίου.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν αγρότες της Χαλκιδικής, πιθανώς η Θεσσαλονίκης – Μουδανιών να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου οι αγρότες και σε μία συμβολική κίνηση αναμένεται να σηκώσουν την μπάρα στα διόδια Μοσχοχωρίου για την ελεύθερη διέλευση των Ι.Χ αυτοκινήτων.

Επίσης, στο τελωνείο της Νίκης, στη Φλώρινα συνεχίζεται ο συμβολικός αποκλεισμός κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα.