Skip to main content

Βόμβα στη Σταδίου: Οι δράστες έχουν καταγραφεί- Ανοίγει νέος κύκλος τρομοκρατίας;

Πυροσβέστης στην οδό Πεσματζόγλου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ενδεχομένως «παλαίμαχοι» ή εκπαιδευμένοι από παλαιότερα μέλη οι δράστες - Είχαν γνώσεις στην κατασκευή βομβών

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά της αντιτρομοκρατικής έχει μπει η βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Σταδίου, με την ευθύνη για την έκρηξη να έχει αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η επίθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ.. καθώς φαίνεται πως έγινε από άτομα με τεχνογνωσία στην κατασκευή βομβών και στις λεπτομέρειες πυροδότησης. Αυτό σημαίνει πως είτε ήταν «παλαίμαχοι» της εγχώριας τρομοκρατίας, είτε νέα μέλη που έχουν εκπαιδευτεί από παλαιότερα.

Μάλιστα, αρμόδιοι κύκλοι εκφράζουν φόβους ότι η βομβιστική επίθεση στη Σταδίου σε συνδυασμό με την ανεπιτυχή βομβιστική επίθεση τον περασμένο Δεκέμβριο στα ΜΑΤ στου Ζωγράφου, αποτελούν την αρχή ενός νέου κύκλου της τρομοκρατίας στη χώρα μας και μια νέα φάση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη βόμβα τοποθέτησαν δύο άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής, αλλά προφανώς το γνώριζαν γι’ αυτό είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, αφού όπως είπε, αν υπήρχε αστοχία, θα μπορούσαμε να έχουμε τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας.