Skip to main content

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας

Πυροσβέστης στην οδό Πεσματζόγλου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή έκρηξη βόμβας στη 1.29 μετά τα μεσάνυχτα που είχε τοποθετηθεί έξω από τράπεζα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Την ευθύνη ανέλαβε με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να αναλαμβάνει τις έρευνες.

Οι πυροτεχνουργοί μετά την έκρηξη προσέγγισαν το σημείο με προσοχή υπό τον φόβο να υπάρχει και δεύτερη βόμβα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι.

Η Αστυνομία απέκλεισε άμεσα τη γύρω περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Το σημείο που εξεράγη η βόμβα στην οδό Σταδίου ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Συγκεκριμένα, πριν από την έκρηξη προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο σε κάποια κάγκελα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και στο επόμενο τηλεφώνημα -δέκα λεπτά πριν τη μία- είπαν ότι η βόμβα βρίσκεται μπροστά από την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Σταδίου με χρονικό όριο τα 40 λεπτά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».