Skip to main content

Άλκης Καμπανός: 2 χρόνια από τη δολοφονία του – 19 κεριά στη μνήμη του

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα» δήλωσε ο πατέρας του

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Στις 00.19 άναψαν συμβολικά 19 κεριά άναψαν στη μνήμη του, στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε ο 19χρονος φοιτητής.

Τη συμβολική κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένειά μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του.

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (…) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», πρόσθεσε ο κ. Καμπανός.

Δράσεις κατά της οπαδικής βίας

Οι δράσεις ενάντια στην οπαδική βία θα συνεχιστούν στις 17:00. Τρία μικρά παιδιά με αναπηρία αλλά τεράστιο σθένος, ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με διακριτικά των ομάδων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο σημείο της δολοφονίας πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την οπαδική βία

Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφασίστηκε να αρχίσει στις 10 το πρωί. Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το απόγευμα.

https://www.naftemporiki.gr/politics/1580462/voyli-psifizetai-simera-to-n-s-gia-tin-opadiki-voa/

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ