Skip to main content

Κακοκαιρία Avgi: Άνοιξε για τα φορτηγά η παλαιά εθνική Ελευσίνας – Θηβών

Φωτ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Kακοκαιρία Avgi. Χιονόπτωση στην Αττική, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024. Φωτ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα δεν επιτρεπόταν λόγω της κακοκαιρίας

Ανοικτή είναι πλέον για τα φορτηγά η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών, λόγω ύφεσης των φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία Avgi.

Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θηβών, από το 5ο χλμ. (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 30ο χλμ. (όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας), λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Δείτε ΕΔΩ σε χάρτη τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου, σε πραγματικό χρόνο.

Απεγκλωβίστηκαν τα 3 άτομα που είχαν αποκλειστεί στην Πάρνηθα

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την πυροσβεστική η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ανδρών, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί στην περιοχή Κορυφή Κυράς Φυλής, στην Πάρνηθα, εν μέσω της κακοκαιρίας Avgi.

Οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, οι τρεις άνδρες με τη συνδρομή άρματος της ΕΜΑΚ, και συγκεκριμένα δύο ερπυστριοφόρων, καθώς και της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ, απεγκλωβίστηκαν.

Ρετσινάδες Φυλής: Απεγκλωβίστηκαν 2 άνδρες

Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί με το όχημά τους στην περιοχή Ρετσινάδες Φυλής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει με το όχημά τους από τον Αυλώνα και κατευθύνονταν προς την Κρύα Πηγή Φυλής, παρά τη διακοπή της κυκλοφορίας που ήταν σε ισχύ λόγω της κακοκαιρίας.

Το όχημά τους εγκλωβίστηκε στις Ρετσινάδες Φυλής, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που είχαν σημειωθεί, με αποτέλεσμα να καλέσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ζήτησαν την συνδρομή ενός γκρέιντερ ώστε να καθαριστεί ο δρόμος για να μπορέσουν με ερπυστριοφόρο να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους. Οι δύο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους.

Κακοκαιρία Avgi: Απεγκλωβίστηκαν τα 3 άτομα που είχαν αποκλειστεί στην Πάρνηθα