Skip to main content

Εξεταστική για τα Τέμπη: Στην εισαγγελία για ψευδορκία η κατάθεση του CEO της Hellenic Train

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI )

Με την πρόταση της διαβίβασης της κατάθεσης Καποτόρτο στην εισαγγελία εφετών Λάρισας συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην της «Νίκης»

Τη διαβίβαση στην αρμόδια Eισαγγελία, της κατάθεσης του CEO της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο, στην Εξεταστική για τα Τέμπη, για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής.

Με την πρόταση της διαβίβασης της κατάθεσης Καποτόρτο στην εισαγγελία εφετών Λάρισας συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην της «Νίκης».

«Εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τη Βουλή και τα θύματα» χαρακτήρισε την κατάθεση του κ. Καποτόρτο ο βουλευτής της ΝΔ, Λ. Τσαβδαρίδης, σημειώνοντας ότι o CEO της Hellenic Train δεν ζήτησε συγγνώμη, ενώ απέδωσε το δυστύχημα μόνο στον σταθμάρχη, αρνούμενος να αναφερθεί  στην ευθύνη της εταιρείας του.

Σήμερα, ο CEO της Hellenic Train υποστήριξε ενώπιον της Εξεταστικής ότι οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ.

Επίσης, στην ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου, εάν ο ίδιος ή τα παιδιά του θα ταξίδευαν με έναν μηχανοδηγό με εγκεφαλικά, είπε ότι εάν ο μηχανοδηγός κριθεί ικανός, δεν έχουμε λόγο να έχουμε διαφορετική γνώμη. «Ασφαλώς » είπε ο κ. Καποτόρτο.