Skip to main content

Ελπιδοφόρος: Στο Άγιον Όρος ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Φωτ. Χ/ @Elpidophoros
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Άγιον Όρος

Τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνοδεύουν κατά την προσκυνηματική επίσκεψή του 40 ομογενείς

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί από χθες, Πέμπτη, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρέστη στη βραδινή αγρυπνία χθες, Πέμπτη, και χοροστάτησε στην πρωινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων σήμερα, Παρασκευή. Ακολούθησε η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, παρουσία της συνοδείας και των μοναχών της μονής Ξενοφώντος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, μετά της συνοδείας του, αναχώρησε με τη λήξη της τελετής για την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, προκειμένου να παραστεί στον Εσπερινό και θα επιστρέψει απόψε στη μονή Ξενοφώντος. Αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου και την Κυριακή την Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

Τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνοδεύουν κατά την προσκυνηματική επίσκεψή του στον Άθωνα 40 ομογενείς, στην πλειοψηφία τους Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και τέσσερις κληρικοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του, χθες Πέμπτη, στη μονή Ξενοφώντος και την υποδοχή του από τον ηγούμενο της μονής, αρχιμανδρίτη Αλέξιο και τους μοναχούς, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι «είστε ένα παράδειγμα, όχι μόνο πνευματικότητας, ένας φάρος της Ορθοδοξίας, ο οποίος φωτίζει και στηρίζει ψυχές, ακολουθώντας τη γνήσια αγιορείτικη παλαιά παράδοση, ουδέποτε άσκησε κριτική στη Μητέρα Εκκλησία, ουδέποτε έκρινε κανένα, ποτέ πραγματικά, μόνο αγάπη έδωσε, μόνο παρηγοριά, μόνο Λόγο Κυρίου δίδαξε, μόνο το Ευαγγέλιο διάβασε».

«Είμαστε όλοι τέκνα της ίδιας εκκλησίας, της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία είναι στην καρδιά μας και κυρίως ο προκαθήμενός της, ο πνευματικός καθοδηγητής όλων μας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του, σημείωσε ότι «με συγκίνηση και χαρά ξεκινάμε το ιερό προσκύνημά μας στο Άγιον Όρος από την Ι. Μονή Ξενοφώντος, όπου μας υποδέχθηκε ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος. Ας είναι ευλογημένο το προσκύνημα μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ