Skip to main content

Εξάρχεια: Ένταση μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Φωτ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024.

Άτομα εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά δυνάμεων της αστυνομίας, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή

Ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Άτομα εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά δυνάμεων της αστυνομίας, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ξεκινώντας από τα Προπύλαια, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.

Αθήνα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια πραγματοποίησαν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το πέρας της πορείας, μέλη συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και έπειτα από λίγη ώρα ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους βγήκαν από το campus στην οδό Αγίου Δημητρίου και πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι από το πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια – Μολότοφ και χημικά μετά το τέλος της συγκέντρωσης