Skip to main content

Citigroup: Μειώνει το 10% του εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο «αναδιοργάνωσης»

Τον Νοέμβριο η CEO και οι σύμβουλοι συζήτησαν μείωση 10%

Η Citigroup μειώνει το 10% του εργατικού δυναμικού της σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων και της τιμής της μετοχής της.

Περίπου 20.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν «μεσοπρόθεσμα», δήλωσε την Παρασκευή η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη σε μια παρουσίαση διαφανειών που συνδέεται με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου. Αν και δεν ήταν άμεσα σαφές πόσο μεγάλο είναι αυτό το χρονικό διάστημα, στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο κράτησε 3-5 χρόνια.

Η Citigroup είχε περίπου 200.000 εργαζόμενους στο τέλος του 2023, εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων στο Μεξικό που βρίσκονται σε διαδικασία απόσχισης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο μια σαρωτική αναμόρφωση της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας. Η εταιρεία έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της της μετά την οικονομική κρίση του 2008, καθώς οι προκάτοχοι της Φρέιζερ δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα έξοδα και έχει τη χαμηλότερη αποτίμηση μεταξύ των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.

Τον Νοέμβριο, το CNBC ανέφερε ότι στελέχη και σύμβουλοι που συμμετείχαν στην προσπάθεια -γνωστή εσωτερικά με την κωδική ονομασία “Project Bora Bora”- συζήτησαν περικοπές θέσεων εργασίας της τάξης του 10%.

Πηγή: CNBC