Skip to main content

Καρδίτσα: Καταζητούμενος για ανθρωποκτονία επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του και άρπαξε το παιδί τους

Nikos Libertas / SOOC

Στη θέα των αστυνομικών, άφησε το παιδί και διέφυγε, ωστόσο αργότερα συνελήφθη

Για σειρά αδικημάτων συνελήφθη χθες ένας άνδρας στους Σοφάδες Καρδίτσας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, προχθές αργά το βράδυ στους Σοφάδες, ο δράστης μετέβη στην οικία της πρώην συζύγου του, όπου διαμένει με τη μητέρα της και τα ανήλικα τέκνα της και αφού εισήλθε βίαια στον χώρο, επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του, χτυπώντας τη με τα χέρια του, ενώ επιπλέον κρατώντας μαχαίρι και κατσαβίδι, τραυμάτισε, με το μαχαίρι, στον μηρό τη μητέρα της. Ακολούθως, άρπαξε το ανήλικο τέκνο τους και διέφυγε.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, μεταμεσονύχτιες ώρες χθες, τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος, στη θέα των αστυνομικών, άφησε το παιδί και διέφυγε.

Μετά από νέες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής Λάρισας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, με δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, αρπαγή, σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.