Skip to main content

Υπόθεση θανάτου Τζωρτζίνας: «Εγώ δεν ξέρω από κεταμίνες…» απολογήθηκε η κατηγορούμενη μητέρα

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος, παρά να φτιάχνεις ιστορίες»

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στο δικαστήριο η 34χρονη κατηγορουμένη από την Πάτρα το επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, τον Ιανουάριο του 2022. Η κατηγορούμενη, η οποία μετά από 1,5 μήνα συνέχισε την απολογία της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, είπε κλαίγοντας στους δικαστές:

«Όταν είδα το παιδί… είπα “γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ;”. Τι γινόταν; Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα βρω τι έχει γίνει. Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος, παρά να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα “ίσως”. Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα “ίσως”. Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκανε όταν το παιδί φαινόταν να μην έχει επαφή.

«Όταν ξημέρωσε 29/1, το παιδί δεν είχε καμία επαφή. Το μεσημέρι άρχισα πάλι να βλέπω στο οξύμετρο ότι ανέβαζε σφίξεις. Το παιδί δεν μπορούσε να κλάψει ή να σηκώσει τα χέρια της. Όταν το είδα αυτό, βγήκα αμέσως στον διάδρομο να φωνάξω τους γιατρούς. Εγώ σε όλα τα επεισόδια δεν φώναζα. Μπορούσα να μιλήσω με ήπιο τρόπο. Ταραγμένη μεν, να πω “κάτι συμβαίνει, ελάτε”, αλλά τσιρίδες δεν είχα ποτέ.

Όταν πήγα στη στάση των νοσηλευτών, τους είπα “κάνει επεισόδιο”. Από μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία. Για να φτάσω στους νοσηλευτές, πάει να πει πως κάτι ζητούσε το παιδί μου» είπε η κατηγορούμενη και συνέχισε περιγράφοντας όσα συνέβησαν μέσα στο δωμάτιο όπου οι γιατροί επιχειρούσαν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί.

«Είδα έξω από το τζάμι του θαλάμου ότι έκαναν μαλάξεις στο παιδί. Η πρώτη κλήση που έκανα ήταν στον πρώην σύζυγό μου, που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ. Έλεγα μέσα μου “τι συμβαίνει επιτέλους;”. Θυμάμαι κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Τζιούβας και μου λέει «η Τζωρτζίνα δε θα τα καταφέρει». Του λέω «πώς έπαθε ανακοπή, αφού έχει βηματοδότη;», είπε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή άκουσε την κραυγή του παιδιού και κάλεσε τον πρώην σύζυγό της λέγοντάς του: “μην αγχώνεσαι, την άκουσα”».

naftemporiki.gr