Skip to main content

Νέα Σμύρνη: «Αμύνθηκα» υποστηρίζει ο 18χρονος αδελφοκτόνος – «Είναι καλό παιδί» λέει ο παππούς

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου νεαρού

«Με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ο, τι έγινε», υποστήριξε  στους αστυνομικούς, ο 18χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 16χρονου αδελφού του, μετά από καβγά για ένα μπλουζάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή πάλι τα ρούχα.

Το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρήκαν τον 16χρονο, σε μια λίμνη αίματος και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού του στη Νέα Σμύρνη, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

«Είδα το ασθενοφόρο και ανέβηκα πάνω και είδα το παιδί στη κουζίνα αναίσθητο και του κάνανε ΚΑΡΠΑ» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο παππούς των νεαρών.

«Δεν είδα τίποτα. Σκόπιμο δεν ήταν και προσπαθούσε να του γυρίσει τη γλώσσα. Απο ό, τι άκουσα – δεν ξέρω ακριβώς – του έκανε ΚΑΡΠΑ ο αδερφός του. Είχε τρελαθεί το παιδί ήταν άσπρο σαν πανί, ο αδερφός, ο οποίος σας είπα ήτανε η κακιά στιγμή. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Προσπαθούσε να τον συνεφέρει», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι εγκληματίας στυγνός, δεν είναι δολοφόνος, είναι μία αδελφοκτονία που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει γιατί δεν είχαν ούτε υπηρεσιακό όφελος, ούτε διαφορά, είναι ένα μοιραίο γεγονός το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη η πράξη».

Νέα Σμύρνη: «Ήταν μια κακιά στιγμή» λέει η μητέρα του 18χρονου που σκότωσε τον αδελφό του