Skip to main content

Με τριήμερο πένθος τιμούν τους νεκρούς τους ΕΛ.ΑΣ. και Ένοπλες Δυνάμεις

Τραγικό τέλος για 40χρονο επισμηναγό και τον 31χρονο αστυνομικό θύμα των επεισοδίων στου Ρέντη

Με τριήμερο πένθος, τιμούν τους νεκρούς τους που έπεσαν στο καθήκον, Ένοπλες Δυνάμεις και Ελληνική Αστυνομία,  μετά τον θάνατο του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T2-Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και το τραγικό τέλος του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα στα οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη, καθώς έχασε την μάχη με τον θάνατο, 20 ημέρες μετά.

Νεκρός είναι ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών», ανέφερε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, για την μοιραία πτήση του επισμηναγού.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Το περιστατικό έγινε ακόμη  πιο τραγικό καθώς, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, στον χώρο του αεροδρομίου βρισκόταν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά του πιλότου παρακολουθώντας την πτήση που έμελλε να είναι η τελευταία του με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους προτού μεταβεί σε αεροσκάφος άλλου τύπου.

Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το διθέσιο αεροσκάφος.

Πάλευε 20 ημέρες με τον θάνατο

Τραγική κατάληξη είχε και η υπόθεση του αστυνομικού  Γιάννη Λυγγερίδη  που είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή πάνω από είκοσι ημέρες, κάτι που θεωρήθηκε από την αρχή ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση καθώς είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία, είχε χάσει πολύ αίμα, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και φαινόταν να μην ανταποκρίνεται εγκεφαλικά.

Οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Για το αιματηρό συμβάν, έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος είχε ζητήσει υπαγωγή σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, αίτημα που απορρίφθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.  Αργότερα φέρεται να ζήτησε εκ νέου να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα.